Tuesday, 30 April 2013

Pucat/Anemia

Pucat ataupun Anemia adalah salah satu komplikasi yang sering melanda ibu yang mengandung. Situasi ini adalah keadaan di mana kepekatan darah merah berkurangan  daripada biasa. Pucat ini disebabkan kekurangan hemoglobin dalam darah terutamanya ketika mengandung, keperluan hemoglobin untuk ibu dan anak adalah melebihi daripada biasa.

Sewaktu mengandung tahap kepekatan hemoglobin dalam darah sebaik-baiknya tidak kurang dari 9gm. Kekurangan darah sewaktu hamil memberi akibat yang buruk kepada kandungan jika tidak di atasi dan diberi rawatan . Antaranya ialah kemungkinan si ibu akan mengalami keguguran ataupun melahirkan anak yang tidak cukup bulan.


Bayi dalam kandungan kecil dan lahir dengan keadaan tidak cukup bulan


Keadaan kurang darah dapat dikesan melalui pemeriksaan awal semasa mengandung. Untuk mengatasi masalah ini, si ibu akan diberi tambahan darah dan vitamin sampingan seperti zat besi. Si ibu akan digalakkan memakan makanan yang membina sel darah merah.


Bagaimana Vitalea Shaklee boleh membantu ibu yang mengalami keadaan ini?

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

Perbezaan Shaklee

Kemajuan saintifik

- Disokong oleh 7 kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

- Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan       penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Vitamin D - menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf  dan otot-otot
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi.
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalan perkembangan tulang.
Magnesium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot, dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet. 


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan vitamin sila email ke asnizatm@gmail.com atau sms/whatsapp 018-2546253No comments:

Post a Comment