Friday, 31 May 2013

HALIA BANTU RAWAT MASALAH PENGHADAMAN DAN PENCERNAAN

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untukminuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.  

Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur,dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan penggunaan teknologi sains yang terkini.
Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya,gastrik,mabuk laut,sendawa dan penghadaman.

Manfaat Utama :
  • Pudina: Melegakan otot perut,ia mempunyai kesan penenang.Membantu dalam penghadaman,mabuk laut/darat,membantu melegakan kesakitan gastrik,pedih hulu hati dan cirit birit. Selain itu,ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilanga selera makan yang timbul daripada rawatan kemotrapi.Pudina meransangkan mengeluarkan peluh,oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema.Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihar pemikiran yang jelas dan tetap fokus.
  • Halia : Masayarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun.Halia merangsang rembesan enzim Salvia pencernaan makanan.Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus,sakit ketika haid,loya dan mual angin ketika mengandung,selepas melahirkan anak(semasa pantang).Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita ; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remidi lain seperti merawat mabuk laut.Laporen penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan.
  • Pokok Adas(fennal) : Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan bagi mebhilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut,melegakan gejala flu. Ia juga dapat membantu dalam masalah alergic pada saluran usus.
  • Cekur Manis(anise) : Digunakan oleh orang-orang Mesir purba.Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid,batuk dan kahak.Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan,menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba dimusim panas dan lembap,memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
REKOMENDASI :

Membantu penghadaman  ~ Ambil 3 biji  Peppermint Gingger Plus selepas makan

Mencuci usus dan perut ~ Larutkan 3biji Peppermint Gingger Plus dan 10 biji Alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum

Merawat sakit atau masalah gastrik, nausea, batuk ~ Ambil 3-5 biji Peppermint Ginger Plus dilarutkan dalam air panas menjadi teh herba

Kelegaan tekak, batuk, sendawa ~ Hisap 2 biji


Utk pertanyaan/konsultasi dan pesanan produk,hubungi saya di:

sms/whatsapp : 018-2546253 (asniza)
Email: asnizatm@gmail.com
Fb: Nur Asniza


No comments:

Post a Comment